22 Ekim 2010 Cuma

EKLENTİ NEDİR ?

       Genel anlamda eklenti tanımına,işlevine bir göz atalım....
       Eklenti başka bir deyişle uzantı ,tıpkı sözlükteki anlamı gibi bir şeye eklenmiş olan parça olarak tanımlanabilir.Örneğin ;bir chrome eklentisi tarayıcıya eklenerek sizin için kolaylık sağlar.Tarayıcınızı kişiselleştirmenize olanak verir.Yani uzantılar ,tarayıcınıza kolayca ekleyebileceğiniz fazladan özellikler ve işlevlerdir.
      Şimdi de biraz kendi konum olan chrome eklentilerinden bahsedelim...
       Eklenti dediğimizde aklımıza ilk gelen tarayıcı Firefox'du.Şimdi ise Chrome da iyi bir alternatif olma yolunda. Google chrome eklentilerine genelde uzantı ismi verilmiş.Eklentiler .crx uzantısıyla paketleniyor.Biraz html bilgisiyle Google Chrome için kendi eklentiniizi  geliştirebilirsiniz.Tabi daha fazla özellik için biraz Javascript bilmeniz gerekiyor.
        Kendi uzantınızı hazırlamak için çok fazla kod bilmenize de gerek yok.Daha önceden hazırlanmış herhangi bir uzantıyı uygunsa kodları üzerinde değişiklikler yaparak kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Herhangi bir çalışman varmı paylaşabilirmisin bende pardus kullanıyorum ama herhangi bir platform da çalışıyormusun ?

    YanıtlaSil
  2. Debian la ilgili bir arama motoru üzerinde çalışıyorum.Biraz ilerlesin paylaşırım tabi ki.Ayrıntılı bir biçimde açıklarım.

    YanıtlaSil
  3. Kısa zamanda çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Göreyim seni ;)

    YanıtlaSil